in vrede leven met jezelf en je omgeving


Zomer Zenweek Frankrijk 16 - 22 augustus 2020


Deze Zomer Zenweek biedt een bijzonder combinatie van zelfreflectie en vakantie vieren. Er is alle ruimte voor stilte en inkeer.

In de ochtend - voor en na het ontbijt - mediteren we op de overkapte buitenplek. Zenmeditatie wordt afgewisseld met loopmeditatie en Qigong. In de middag kan je meedoen aan een stilte wandeling of workshop EFT (helende meditatie). In de avond is er een vuurtje. Op woensdag is er geen programma, je kan dan zelf iets ondernemen in de prachtige omgeving of op het terrein van de rust genieten.  www.vallon-vert.fr

Zenleraar Maria Steenman begeleidt deze week. Zij beoefent Zen sinds 1984, de laatste 16 jaar volgde ze intensieve retraites op Zencentrum de Noorder Poort. Het afgelopen jaar deed ze mee aan een retraite van Zen Spirit. Sinds ruim 10 jaar begeleidt ze wekelijks zengroepen in Abcoude en Bloemendaal.

In deze week laten we ons inspireren door de vier onbegrensdheden: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid. Zo ontwikkelen we aandacht in het dagelijks leven. Het zijn vier universele kwaliteiten die in ieder mens aanwezig zijn. Elke ochtend wordt er een inleiding gegeven waarbij een van deze kwaliteiten belicht wordt. Centraal staat met een open hart en een heldere geest aanwezig zijn. Als we met deze kwaliteiten oefenen, helpt dat ons om aandachtiger te zijn, vriendelijker en wijzer.

Na de lunch is er een rustmoment, daarna kan je op maandag en donderdag meedoen aan een stilte wandeling in de omgeving. Op dinsdag en vrijdag geeft Maria een worshop EFT Emotional Freedom Techniques. Dit is een methode waarbij je lichamelijke klachten en negatieve emoties kan aanpakken. Optimal EFT is een vorm van helende meditatie die goed aansluit bij de zen beoefening. In de twee workshops leer je om deze methode zelf te kunnen toepassen.

In de avond kan je doen waar je zin in hebt of bij het vuur zitten.

Mensen met en zonder meditatie ervaring zijn welkom!

Totale kosten van deze geheel verzorgde week zijn €550,-

Let op: dit bedrag wordt in twee delen betaald. Het eerste deel €350 is voor de maaltijden en onderdak. Je betaalt het aan het cursus centrum Le Vallon Vert, inschrijven doe je via website  www.vallon-vert.fr . Het tweede deel €200 betaal je aan de begeleider,M J Steenman te Abcoude NL85 TRIO 0254 6725 90, van dit bedrag wordt 20% gedoneerd aan projecten met Vluchtelingen.

Mail voor vragen of meer informatie naar mariasteenman@gmail.com of maak gebruik van het contactfomulier op deze site.