mensen inspireren om in vrede te leven

 

Emotional Freedom Techniques leren


Gratis EFT- introductieworkshop

In de introductie workshop leer je meer over de achtergrond en werking van EFT. We oefenen het basisprotocol zodat je zelf EFT kan toepassen voor dagelijks gebruik. Je bent van harte welkom!

Er kunnen maximaal zes personen deelnemen. Lees hier meer over de achtergrond en werking van EFT. Een gratis Workshop is op aanvraag mogelijk.

Ook kan je een afspraak maken voor een gratis persoonlijk consult ter introductie, mail naar  info@eftabcoude.nl


EFT als zelfhulpmiddel

Het leuke van EFT is dat je het zelf kan toepassen voor dagelijks gebruik. Je ziet misschien op tegen een sociale afspraak, een werkbijeenkomst of een klusje  in huis. Door het kloppen op de 8 acupressuurpunten kan de stress en emotionele lading eenvoudig afnemen. Ook als je last hebt van onrust, irritaties, onzekerheid, uitstelgedrag, spanning, angst of boosheid, kan EFT uitkomst bieden. Zo kan je op je gemak je gang gaan en ontspannen de dag beleven.  

Stel je voor dat je een uur of een dag vrij bent van stress of lichamelijke klachten. Hoe zou je je dan voelen en hoe zou je leven er uitzien? Stel je voor dat het stemmetje dat vaak op de achtergrond aanwezig is en commentaar geeft op je doen en laten - vaak op een negatieve manier - zwijgt.

Stel je voor dat je gewoon aanwezig kan zijn in je leven zonder veel poespas, met een open hart en een vakantiegevoel in je hoofd!

Als je dat wenst voor jezelf en je omgeving, dan kan EFT daar een krachtige bijdrage aan leveren.

Ik heb me vaak onzeker gevoeld in een groep. Vooral in een groep waarbij ik niet de leiding had of een bepaalde functie vervulde. Zolang ik de leiding had, voelde ik me veilig, maar o wee als ik zomaar een groepslid was. Dan was er veel ongemak en afgunst, ik ging mezelf vergelijken met ieder ander. Alle spontaniteit verdween. Ik ontdekte door  EFT  dat het samenhing met de ongewisse plaats in het grote gezin waar ik uit kom. Ook kreeg ik soms niet de juiste aandacht van mijn zorgzame ouders op momenten die voor mij belangrijk waren. Ik had de conclusie getrokken dat ik niet waardevol was en dit had zich vastgezet in mijn systeem. Na een aantal sessies bij een ervaren EFT behandelaar ging ik me veel meer op mijn gemak voelen in de groepen waarin ik regelmatig kwam. Thuis ging ik verder met kloppen op herinneringen uit mijn vroege jeugd. Uiteindelijk zijn de bugs uit mijn systeem geneutraliseerd en werkelijk verdwenen. Nu kan ik me vrij in elke  groep bewegen, hoef niet meer een speciale rol te vervullen of bijzonder te doen, en kan een ongedwongen groepslid zijn, heerlijk!

 

EFT leren met Gary Craig

Gary Craig is de grondlegger van Emotional Freedom Techniques.

Op zijn website www.emofree.com vind je het basis protocol van EFT en talrijke filmpjes waar je Gary Craig aan het werk ziet met cliënten. Ook op YouTube vind je EFT van Gary Craig.

EFT hanteert principes uit de cognitieve therapie (invloed van denken), NLP en een aantal andere methodes zoals Thought Field Therapie (TFT) en Traditional Chinese Medicin (TCM). 

Op zijn website zijn veel filmpjes te vinden waar je kan zien op welke acupressuurpunten je moet kloppen om de stressfactor te neutraliseren. EFT wordt uitgelegd en gedaan,  je kan het zo zelf oefenen en onder de knie krijgen door de verschillende onderwerpen die behandeld worden. 

 

EFT met Gabrielle Rutten in Amsterdam

Gabrielle Rutten is eerder opgeleid tot arts. Nu is ze EFT-behandelaar en hoofdopleider van Novet. Novet is het opleidingsinstituut van EFT Nederland en Belgie. Ik ben opgeleid door Gabrielle Rutten. Zij is een uitstekende opleider en bekwaam EFT behandelaar. Haar website vind je hier.

Wil je meer lezen over EFT? Lees dan het boek van Gabrielle Rutten en Henk van der Veen: 'EFT Emotional Freedom Techniques van A tot Z'.

 

EFT met Mathilde Bosker in Amsterdam

Mathilde Bosker combineert Systemisch werken met EFT. Zij is een ervaren en vriendelijke EFT-behandelaar. Haar website vind je hier.