in vrede leven met jezelf en je omgeving

 

Emotional Freedom Techniques leren


Gratis  EFT  Introductieworkshop op zaterdag 14 maart 2020

In de introductie workshop kan je kennismaken met Emotional Freedom Techniques. Je leert meer over de achtergrond en werking van EFT. We staan stil bij stress en de gevolgen van stress op je gezondheid. Je leert het basis-protocol. Dit kan je toepassen op allerlei situaties in je dagelijks leven, wanneer je onrust, angst, fysieke of mentale pijn ervaart, onzekerheid of ongemak. De eerstvolgende gratis introductie workshop is op zaterdag 15 februari. Je bent van harte welkom!

Er kunnen maximaal zes personen deelnemen. Lees hier meer over de achtergrond en werking van EFT. 

Een gratis Workshop op je werkplek, club of organisatie is ook mogelijk.


OPTIMAL EFT Workshop op zaterdag 4 april 2020

Optimal EFT is een meditatieve vorm waarbij je de Unseen Therapist uitnodigt. Zij is je 'innerlijke heler', de ultieme heler die altijd aanwezig is. Wij nodigen haar uit om je klacht op te lossen. Optimal EFT werkt krachtiger en efficienter dan basis EFT, maar kan goed gecombineerd worden. Bijdrage voor deze Workshop is €25

Optimal EFT is een spirituele vorm van EFT zonder kloppen. Gary Craig (de grondlegger van EFT) heeft deze vorm van EFT ontwikkeld en in de wereld gezet sinds 2015. Het afgelopen jaar volgde ik de Leergang Optimal EFT die gegeven werd door Gabrielle Rutten in het Gary Craig Official EFT Training Center in Amsterdam.


Elke dag nodig ik gedurende twee minuten de Unseen Therapist uit om me op deze dag te begeleiden. Soms focus ik op een activiteit of afspraak die ik heb. Of iets waar ik tegenop zie. Door de verbinding - al is het maar even - te ervaren met het liefdevolle universum, is er een andere kwaliteit in mijn doen en laten ontstaan. Ik ervaar meer harmonie, minder weerstand. Alsof het makkelijker is om dat te doen wat in overeenstemming is met de situatie. Er is meer openheid en liefde.


EFT als zelfhulpmiddel

Het leuke van EFT is dat je het zelf kan toepassen voor dagelijks gebruik. Je ziet misschien op tegen een sociale afspraak, een werkbijeenkomst of een klusje  in huis. Door het kloppen op de 8 acupressuurpunten kan de stress en emotionele lading eenvoudig afnemen. Ook als je last hebt van onrust, irritaties, onzekerheid, uitstelgedrag, spanning, angst of boosheid, kan EFT uitkomst bieden. Zo kan je op je gemak je gang gaan en ontspannen de dag beleven.  

Stel je voor dat je een uur of een dag vrij bent van stress of lichamelijke klachten. Hoe zou je je dan voelen en hoe zou je leven er uitzien? Stel je voor dat het stemmetje dat vaak op de achtergrond aanwezig is en commentaar geeft op je doen en laten - vaak op een negatieve manier - zwijgt.

Stel je voor dat je gewoon aanwezig kan zijn in je leven zonder veel poespas, met een open hart en een vakantiegevoel in je hoofd!

Als je dat wenst voor jezelf en je omgeving, dan kan EFT daar een krachtige bijdrage aan leveren.

Ik heb me vaak onzeker gevoeld in een groep. Vooral in een groep waarbij ik niet de leiding had of een bepaalde functie vervulde. Zolang ik de leiding had, voelde ik me veilig, maar o wee als ik zomaar een groepslid was. Dan was er veel ongemak en afgunst, ik ging mezelf vergelijken met ieder ander. Alle spontaniteit verdween. Ik ontdekte door  EFT  dat het samenhing met de ongewisse plaats in het grote gezin waar ik uit kom. Ook kreeg ik soms niet de juiste aandacht van mijn zorgzame ouders op momenten die voor mij belangrijk waren. Ik had de conclusie getrokken dat ik niet waardevol was en dit had zich vastgezet in mijn systeem. Na een aantal sessies bij een ervaren EFT behandelaar ging ik me veel meer op mijn gemak voelen in de groepen waarin ik regelmatig kwam. Thuis ging ik verder met kloppen op herinneringen uit mijn vroege jeugd. Uiteindelijk zijn de bugs uit mijn systeem geneutraliseerd en werkelijk verdwenen. Nu kan ik me vrij in elke  groep bewegen, hoef niet meer een speciale rol te vervullen of bijzonder te doen, en kan een ongedwongen groepslid zijn, heerlijk!

 

EFT leren met Gary Craig

Gary Craig is de grondlegger van Emotional Freedom Techniques.

Op zijn website www.emofree.com vind je het basis protocol van EFT en talrijke filmpjes waar je Gary Craig aan het werk ziet met cliënten. Ook op YouTube vind je EFT van Gary Craig.

EFT hanteert principes uit de cognitieve therapie (invloed van denken), NLP en een aantal andere methodes zoals Thought Field Therapie (TFT) en Traditional Chinese Medicin (TCM). 

Op zijn website zijn veel filmpjes te vinden waar je kan zien op welke acupressuurpunten je moet kloppen om de stressfactor te neutraliseren. EFT wordt uitgelegd en gedaan,  je kan het zo zelf oefenen en onder de knie krijgen door de verschillende onderwerpen die behandeld worden. 

 

EFT met Gabrielle Rutten in Amsterdam

Gabrielle Rutten is eerder opgeleid tot arts. Nu is ze EFT-behandelaar en hoofdopleider van Novet. Novet is het opleidingsinstituut van EFT Nederland en Belgie. Ik ben opgeleid door Gabrielle Rutten. Zij is een uitstekende opleider en bekwaam EFT behandelaar. Haar website vind je hier. Zij is oprichter van het Gary Craig Official Training Center te Amsterdam.

Wil je meer lezen over EFT? Lees dan het boek van Gabrielle Rutten en Henk van der Veen: 'EFT Emotional Freedom Techniques van A tot Z'.